Stjernekikking i Nordmarka (fra 6 år)

Fellestur

Dato
22. oktober kl. 18:15 - 21:15
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Stjernekikking, Øyungen, Nordmarka
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Interessert i stjerner og stjernehimmelen? Lyst til å bli med en ivrig hobbyastronom på tur i Marka? Vi rigger oss til ved Øyungen og ser hva som skjer.

Passer fra barn fra 6 år i følge med voksne.

PROGRAM

Vi møtes ved parkeringsplassen på Skar som er endeholdeplass for 51-bussen, kl. 18.15. Her hilser vi på hverandre før vi går sammen de to kilometrene opp langs Skarselva til Øyungen.

Vi er så heldige å ha med oss hobbyastronom Hans K. Aspenberg denne kvelden. Han har med seg laserpeker og et lite portabelt teleskop. Vi håper det blir stjerneklart og fint så vi kan lære masse om det vi ser på vinterhimmelen.

Vi fyrer opp bål og nyter medbragt niste og varm drikke på termos.

Dersom det blir tid, tar vi noen små oppdagelsesturer med hodelykt. Det er mye rart å se i skogen om vinteren.

Vi starter returen til Skar litt før kl. 20.30 (litt avhengig av hvor raske føtter vi har med på tur denne dagen).

NB: Vi holder av to datoer for denne turen; 22.oktober og 05.november. Hvilken dato det blir vil bli avgjort når værvarslingen foreligger. På den måten håper vi å kunne ha turen på en skyfri kveld. Meld eventuelt din interesse per e-post til ingvild.maehlum@dnt.no så får du tilsendt oppdatert informasjon når det nærmer seg. Dersom det blir overskyet begge datoene lager vi en kul alternativ aktivitet 05.november. Påmelding åpner 15.oktober. Tidspunkt for turen vil bli publisert på disse nettsidene når det nærmer seg.

Pris 

Turen er gratis og åpen for alle.

Oppmøte og avslutning

Vi møtes på parkeringsplassen på Skar i Maridalen lørdag kl. 18.15 (når bussen kommer). Her vil det stå turledere med røde DNT-vester. Avslutning samme sted ca. kl. 21.15. Buss tilbake til byen går kl. 21.17. 

Adkomst

Med kollektivtransport: Buss 54 fra Jernbanetorget til Godals vei og videre med Buss 51 til Skar i Maridalen. 

Med bil: Ta av fra Ring 3 og kjør Maridalsveien til endes. Her er det stor parkeringsplass uten p-avgift. 

Mat/utstyr

  • nistepakke
  • varm drikke på temos
  • hodelykt eller lommelykt
  • sitteplate eller liggeunderlag
  • varme klær og sko. Ulltøy og vann-/vindtett, lue og varme votter. Vi skal være lenge ute, og det er ingen steder å gå inn og varme seg ved Øyungen. 

Kart

Turkart Nordmarka Øst 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT Oslo og Omegn

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Mer informasjon

Kontakt vår Turinfo om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00 eller e-post.

Turen arrangeres av DNT Oslo og Omegn som er en medlemsorganisasjon. Hvis du ikke er medlem i DNT, kan du lese mer om medlemsskap og melde deg inn her

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene for turer med Barnas Turlag i nærmiljøet.

Følg oss gjerne på Facebook!

Kategori: Nærmiljø

 

Stjernekikking i Nordmarka (fra 6 år)

Interessert i stjerner og stjernehimmelen? Lyst til å bli med en ivrig hobbyastronom på tur i Marka? Vi rigger oss til ved Øyungen og ser hva som skjer. Passer fra ...

Kontaktinformasjon: