Turtips sommer og høst               

Nørdstedalseter er et naturlig startpunkt for mange flotte dagsturer i Breheimen, eller et overnattingssted på en tur fra hytte til hytte.

DNT har mange merka ruter og trivelige hytter i Breheimen, og Luster kommune er den kommunen i Norge som har flest DNT- hytter. 

Topptur til Liabrekulen

7 timer
Krevende
​​​​​​​
Se kart og mer info på UT.no

Foto: Maj Britt Finskud

Topptur til Middalsnos

4 timer
​​​​​​​Middels

Se kart og mer info på UT.no

Foto: Maj Britt Finskud

Sykkeltur i Breheimen - ned Norges lengste utforbakke?

2 timer
​​​​​​​Enkel tur som passer for barn

Se kart og mer info på UT.no

TURTIPS PÅSKEN

Usikt fra Nørdstedalseter  Foto: Nordstedalseter
Usikt fra Nørdstedalseter Foto: Nordstedalseter

TREKLØVEREN I BREHEIMEN


fra Sota SætStart er og gå til Nørdstedalser på dag en. Dag to går turen fra Nørdstedalseter til den selvbetjente hytta Trulsbu. Tredje og siste dag går fra Trulsbu tilbake til Sota Sæter. Det er ikke noe i veien for å snu ruten om man ønsker det. Dette er en flott rundtur med variasjon både når det gjelder hyttene og naturen. Ønsker man å bruke flere dager , er det gode muligheter for å ligge noen ekstra netter på de forskjellige hyttene.

FAST OPPHOLD HOS OSS

Dette er en tur for deg som ønsker å ligge fast på hytta noen dager. Det er flotte muligheter for fine dagsturer ut fra Nørdstedalseter.

Vi har to turer vi kan anbefale ut fra hytta.

Tur 1 : Her følger man kvistet løype mot Sognefjellet og tar av på Øvre Grønnavann nordover mot Namnlaus. Etter Namnlaus kommer man inn på løypa fra Trulsbu gjennom Midtdalen ned til Nørdstedalseter. Dette er en flott dagstur i mektig natur.

Tur 2: På denne turen går man til å begynne med mot Sota Sæter. Man følger sommerruten opp til Illvatnet. I sydenden av Illvatnet dreier man mot øst og følger kvistløypa til krysset Nørdstedalseter / Trulsbu. Her tar man videre nedover Midtdalen til Nørdstedalseter. Dette er også en flott dagstur med god utsikt til 2000-metertoppene rundt Trulsbu.

ANKOMST OSS I PÅSKEN

I påsken har vi ikke bil vei til hytten så da er det ski på beina som gjeller. Det er kvistede løyper fra Sota Sæter og Sognefjellshytta. Til Sota sæter er det gode buss forbindelser. I år er det også et godt tilbud med Taxi inn til Sota Sæter. Ta kontakt med bestyrerne på Sota Sæter for bestilling og informasjon.